0 products - 

€ 0,00

Vlees BBQ recepten

Vlees recepten

 

  • Originele recepten en ideeën voor op de barbecue!
  • Via onze nieuwsbrief ontvangt u elke week een nieuw recept
  • Speciaal geselecteerd voor Top-bqqshop.nl

 

 

Barbecue losie metie

 

 

Surinaamse drumsticks

Barbecue Losie Metie is Surinaamse drumsticks bereid op de barbecue met één van de lekkerste marinade. Deze drumsticks kunt u serveren met een lekkere salade van bijvoorbeeld ijsbergsla.

U kunt wegwerpbare grillroosters gebruiken om te voorkomen dat het vlees aan het rooster blijft plakken. Ze voeren het vet goed af en u heeft minder schoonmaakwerk aan uw barbecue. 

 

 

 

Benodigdheden

  • BBQ
  • Barbecue kookgerei
  • Wegwerp grillroosters
  • Drumsticks 
  • Faja Lobi Losie Foroe Trafasie (marinade) 
  • Honing 
Losie Metie Saus (dipsaus): 
  • Zonnebloemolie 
  • Faja Lobi Satésaus Trafasie 
  • Honing 
  • Sherry 

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 650 gram drumsticks (circa 7 stuks) 
  • 1 pot (360ml) Faja Lobi Losie Foroe Trafasie (marinade) 
  • 2 eetlepels honing 
Losie Metie Saus (dipsaus): 
  • 2 eetlepels zonnebloemolie 
  • 3 eetlepels Faja Lobi Satésaus Trafasie 
  • 1 eetlepel honing 
  • 3 eetlepels sherry 

 

 

 

Drumsticks: 

2 eetlepels honing mengen met de Losie Foroe Trafasie (marinade) en aan de drumsticks toevoegen tot die ondergedompeld zijn en 2-3 uur marineren; leg de drumsticks op de barbecue of ovenschaal en verdeel 3 eetlepels van de marinade erover, de rest van de marinade apart houden voor de Losie Saus. Rooster het vlees op de barbecue of bak/grill het in de oven op 200 graden. 
TIP: Zet het vlees èèn dag tevoren in de marinade in de koelkast; het vlees smaakt dan lekkerder en wordt hierdoor ook de marineertijd bespaart. 


Losie Saus: 
Voeg alle ingrediënten van de Losie Saus aan de marinade toe en kook het in 3 minuten tot een mooie gladde saus. 

Roostertip: 
Rooster het vlees op één van onderstaande wijzen gaar: 
a. 15 minuten in de heteluchtoven op 200 graden of 
b. 10-15 minuten in de elektrische oven op 200 graden of 
c. 10-15 minuten op de barbecue.

 

Bron: Smulweb
Om plakken te voorkomen kunt u kiezen voor onze wegwerp roosters

Barbecue banner

 

Shaslicks barbecue recept met paprika en ui

 

 

Spiezen Op de barbecue kunt u de lekkerste spiezen maken. Het gebruik van wegwerpbare grillroostertjes wordt wel aangeraden zodat er niks in de barbecue kan vallen.

 

 

 

Benodigdheden

  • BBQ
  • Barbecue kookgerei
  • Wegwerp grillroosters
  • Uien 
  • Gepelde tomaten 
  • Rode paprika 
  • Olijfolie 
  • Spaanse peper 
  • Honing 
  • Ketjap 
  • Knoflook 
  • Varkenslappen

Ingrediënten

  • 6 uien 
  • 1 blik gepelde tomaten 
  • 3 rode paprika 
  • 1 el olijfolie 
  • 1 spaanse peper 
  • 2 el honing 
  • 1 el ketjap 
  • 4 tenen knoflook 
  • Varkenslappen

 

 

 

De lekkerste shaslicks voor de bbq maak je in twee stappen. De eerste voorbereidingen tref je idealiter een dag van te voren. Dan kun je namelijk het beste het vlees in de marinade zetten. De marinade maak je als volgt.
Pel 3 uien en snijd ze fijn. Hak daarna de spaanse peper fijn (niet vergeten de zaadjes en het wit te verwijderen). De tomaten uit blik in blokjes snijden. Pak vervolgens een diepe schaal en schenk hierin de olie, de ketjap en de honing. Voeg de ui, de tomatenblokjes en de spaanse peper toe en pers de knoflook in de schaal.
Snijd uiteindelijk de hamlappen in vierkante blokjes en vermeng ze goed in de bbq marinade. Laat het vlees afgedekt in de koelkast minimaal 12 uur rusten. Vergeet niet de marinade en het vlees nog even goed door te roeren.

De volgende dag als je verder gaat met de voorbereidingen voor de bbq de uien die je overhebt in grote stukken snijden. Doe dit ook met de paprika en eventueel een paar champignons. Rijg het vlees om en om met de groenten aan een lange satéprikker. Om te voorkomen dat deze verbranden kun je de saté prikkers laten weken in heet water.

Rooster de shaslicks op een hete barbecue in ongeveer 10 minuten gaar. Leg de shaslicks op een minder heet stuk van het bbq rooster anders verbranden de groenten.

 

Bron: Smulweb

 

In plaats van wegwerp roosters kunt u ook kiezen voor een bakplaat op de gasbarbecue

Barbecue banner

 

Caribbean Smul Spiesjes

 

 

Caribische spies

Caribbean Smul Spiesje is een tong - en oogstrelend spiesje bereid met kip, garnalen en groenten; gerserveerd met mangosaus, ontkomt men niet meer aan de zonnige en warme culinaire beleving uit de Caribbean. Hiermee mag de zomer beginnen!

 

 

 

Benodigdheden

  • BBQ
  • Barbecue kookgerei
  • Spiezen
  • Boter 
  • Kipfilet 
  • Rode paprika 
  • Rode uien 
  • zonnebloemolie 
  • Cherrytomaten 
  • Gamba`s (optioneel)
  • Faja Lobi Kip Masala Trafasie 
  • Courgette 

Voor Mango Masala Saus:

  • Mango
  • Honing
  • Knoflook
  • Rum 

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 2 eetlepels boter 
  • 500 gram kipfilet 
  • 1 rode paprika 
  • 4 rode uien 
  • pennen (barbecue) 
  • zonnebloemolie 
  • 1 bak (250 gram) cherrytomaten 
  • 10 stuks gamba`s (optioneel)
  • 1 pot (360ml) Faja Lobi Kip Masala Trafasie (marinade) 
  • 1 kleine courgette 

Voor Mango Masala Saus:

  • 1 mango
  • 2-3 eetlepels honing
  • 1 teentje knoflook
  • rum. 

 

 

 

Spiesjes: 
1. Marineer de volgende groenten en fruit met 2 eetlepel Kip Masala Trafasie (marinade) en 2 eetlepels olie: rode uien (in brede plakjes), 1 mango (blokjes), paprika (in vierkante stukjes) en courgette (in plakjes). Let op: cherrytomaten niet marineren! 
2. Kipfilet (in blokjes gesneden) en garnalen met de rest van de Kip Masala Trafasie (marinade) 30 minuten marineren. 
Tip: Het vlees kan ook een nacht tevoren worden gemarineerd. 
3. Rijg de groenten, fruit, kipfilet en garnalen om en om aan de pennen; bestrijk de bodem van degrillpan met 1 eetlepel olie. 
4. Rooster ze circa 10 minuten in de grillpan of op de barbecue; bestrijk ze tijdens het roosteren regelmatig met olie of boter. 
Mango Masala Saus: 
Verhit 2 eetlepels olie en fruit daarin de knoflook lichtbruin; pureer 1 mango en voeg die hieraan toe de honing, 1 eetlepel rum en de overgebleven marinade na het marineren, hieraan toevoegen. Het geheel 5 minuten opkoken tot een mooie saus.

 

Bron: Smulweb

Bereid deze spiesjes op onze Nevada buitenkeuken tegen een aantrekkelijke prijs!

 

 

Barbecue banner

 

 

Varkenskoteletten in lavendelmarinade

 

 

Entrecote

Geurige, malse koteletten, kleuren mooi op de gril dankzij de honing in de marinade. Een mooie toevoeging voor de barbecue! De marinade is ook geschikt voor lam of kip.

U kunt ook wegwerpbare grillroosters gebruiken zodat het vlees minder snel aan het rooster blijft plakken en schoonmaken achteraf een makkelijke klus is.

 

 

 

Benodigdheden

  • BBQ
  • Barbecue kookgerei
  • Wegwerp grillroosters
  • Varkenskoteletten (ribkoteletten)
  • Olijfolie
  • Lavendel (bloesem)
  • Rozemarijn blaadjes
  • Tijmblaadjes
  • Citroen
  • Honing
  • Zout
  • Peper

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 4 varkenskoteletten (ribkoteletten)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • ½ eetlepel lavendel (bloesem)
  • 1 eetlepel rozemarijn blaadjes
  • 1 eetlepel tijmblaadjes
  • ½ citroen
  • 2 eetlepels honing
  • 1 theelepel zout
  • versgemalen peper

 

 

 

Van de citroen een paar dunne schilletjes afsnijden en uitpersen. Met de rest van de ingrediënten (behalve het vlees) in de blender fijnmalen. 

De koteletten met de marinade bestrijken, goed afdekken en in de koelkast laten marineren, het liefst een nachtje, maar 3 uur zal ook voldoende zijn.

Bron: Smulweb
Wilt u een lekkere rooksmaak aan uw vlees toevoegen? Gebruik dan lavastenen op de gasbarbecue

Barbecue banner

 

 

 

 

 

 

Wilt u meer recepten ontvangen? Bij aanmelding van onze nieuwsbrief ontvangt u wekelijks een heerlijk nieuw recept! Aanmelden kan op de homepage.